miercuri, 18 mai 2022

Studiu de caz

Când ai nevoie de apă, de unde o iei? 

Suntem norocoși pentru că în țara noastră, putem lua apă de la robinet ori de câte ori avem nevoie.În unele țări, oamenii nu au apă la robinet, în casele lor. Ei trebuie să parcurgă kilometri întregi pentru a lua apă în găleți, dintr-un râu. De asemenea în unele locuri din lume, apa este plină de germeni, iar oamenii se pot îmbolnăvi dacă o beau.  

Așa se întâmplă și în Gange, cel mai mare fluviu din India. Acesta oferă apă la aproximativ 40% din populația Indiei, din 11 state, deservind o populație estimată la 500 milioane de oameni sau mai mult, mai mare decât orice alt râu din lume. Astăzi, este considerat a fi al şaselea cel mai poluat fluviu din lume. Poluarea de la Gange a devenit atât de gravă, încât scăldatul și băutul apei au devenit foarte periculoase.

Cauze

Industria majoră care poluează de-a lungul Gangelui este industria de pielărie, din care provin  substanțe chimice care se scurg în fluviu.
O altă sursă imensă de poluare constă în miliardul de litri de canalizare brută, netratată, ce intra în fluviu în fiecare zi.


Imaginați-vă că locuiți în India și singura sursă de apă este Gangele, care nu este o apă potabilă. 
  • Ce puteți voi face pentru a consuma apă potabilă? 
  • Ce pot face autoritățile pentru a oferi populației apă potabilă?
  • Ce putem face pentru a preveni apariția acestei situații în țara noastră?


Sursa: 

  1. https://youtu.be/5RLZ3EJXCeg
  2. The Ganges River, India: http://www.who.int/water_sanitation_health/resourcesquality/ wpccasestudy1.pdf  



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rebus